Over Monique

Ik ben Monique Twigt (1966). Ik ben beeldend therapeut, rouw- en verliesbegeleider en leerkracht. In mijn praktijk Momo combineer ik mijn achtergronden.

Oog en ruimte voor ieders persoonlijke tempo, proces, wensen en keuzes staan in mijn begeleiding centraal. Met goede voelsprieten voor afstand en nabijheid en met mijn creatieve geest, denk en handel ik in mogelijkheden. Ik steek in op de eigen kracht van mensen en op het (her) vinden van eigen regie. Daar waar nodig houd ik een spiegel voor.

Beeldend werken is voor mijzelf vanaf jongs af aan belangrijk geweest. Het heeft me persoonlijk veel steun, inzicht en ruimte geboden bij ingrijpende levensgebeurtenissen. Deze bron van kracht benut ik nu in mijn praktijk om anderen te laten ervaren wat het beeldend bezig zijn kan bieden bij het greep krijgen op en verminderen van problemen.

Ook in de 25 jaar die ik in de zorg, jeugdhulpverlening en het speciaal onderwijs heb gewerkt, heb ik ervaren dat het werken met non-verbale middelen jongeren en volwassenen helpt. Helpt bij het omgaan met een moeilijke situatie en sterkt bij verdriet en verlies. De natuur en het contact met dieren heeft mijzelf op cruciale momenten in mijn leven veel goeds geboden. Praktijk Momo werkt vanuit een groene omgeving en die zet ik graag in. Daarnaast kan mijn hond Levi een rol spelen bij mijn begeleiding.

 

”ik vond het heel fijn dat er niet alleen gepraat werd maar dat we ook creatieve dingen deden en dat we ook konden lachen”. Jeroen 14 jaar

Monique-en-Levi-500